0 0

Што е Stornest? Новиот македонски дигитален производ

Stornest е првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство. Stornest ги премостува нашите дигитални грижи кога ние не сме достапни.  Се работи за...
0 0

Триглав – групација со солиден капитал и стабилен, профитабилен бизнис

S&P повторно му додели висока бонитетна оценка »A« со стабилна среднорочна прогноза на Триглав. Агенцијата за кредитен рејтинг S&P Global Ratings (во натамошниот текст: S&P ) по редовниот годишен преглед...
0 0

4 типови на осигурување што му се потребни на секого

Иако не можеме да го спречиме неочекуваното, понекогаш можеме да добиеме заштита. Осигурувањето нè штити, и ги намалува нашите грижи при немили настани.  Постојат бројни опции за осигурување - можете...
0 0

Осигурувањето на дроновите пристигна во регионов

Во Службениот весник на БиХ излезе Правилник за беспилотни летала кој што ги опфаќа и дроновите. Според Правилникот изготвен од Дирекцијата за цивилно воздухопловство сопствениците на дронови ќе бидат регистрирани...
0 0

Црна Гора: GRAWE ќе го откупи мнозинскиот пакет на акции во компанијата за неживотно осигурување SWISS

Агенцијата за супервизија на осигурувањето во Црна Гора објави дека на 26ти Август, советот донел одлука за одобрвање на австриската група Austrian group GRAZER Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft да го откупи...
0 0

АСО сака да ги дефинира со подзаконски акт софтверските решенија во осигурувањето

Aгенцијата за супервизија на осигурување и осигурителните друштва, на 16ти септември оддржаа работна средба во Стопанската Комора. Целта на средбата е предлог содржината на подзаконскиот акт  – Правилник за минималните...
0 0

Астрономски пад на продажбата на нови автомобили во ЕУ

Бројките на новорегистрирани автомобили е скоро преполовен во Хрватска ( на 25.151) според податоците од здружението на произведувачи ACEA. Во првите осум месеци во годината во 26 земји членки на...
0 0

Како се судат во Русија сообраќајните незгоди со смртни последици?

На 8 јуни 2020 година во Москва, се случи тешка сообраќајна незгода со смртни последици по вина на великиот руски актер Михаил Ефремов. Ефремов, управувајќи „џип гранд чероки“, изгубил контрола...