cheap writing courses alf inge wang phd thesis essay about a friend python assignment help phd research proposal architecture admission essay custom writers mba
0 0

АСО со препорака – да не се распределува дивиденда

Неодамна советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување заклучи дека препораката субјектите на супервизија да се воздржат од распределба на добивката во форма на дивиденда или други бонуси спрема...
0 0

АМ Best ја потврди бонитетната оценка »A« со стабилна среднорочна прогноза

Групацијата Триглав финансиски многу силна и со стабилно работење Агенцијата за кредитен рејтинг AM Best, при редовниот годишен преглед, на Заваровалница Триглав и на Позаваровалница Триглав РЕ повторно им ги...
0 0

Деловен план на Групацијата Триглав за 2021 година

Во очекување на тешки пазарни услови и неизвесно деловно опкружување поради епидемијата Групацијата Триглав, врз основа на избраното веројатно сценарио за деловното опкружување во 2021-ва година, планира зголемен обем на...
0 0

Што е Stornest? Новиот македонски дигитален производ

Stornest е првиот продукт на нашиот пазар кој нуди комплетно решение за нашето лично дигитално наследство. Stornest ги премостува нашите дигитални грижи кога ние не сме достапни.  Се работи за...
0 0

Триглав – групација со солиден капитал и стабилен, профитабилен бизнис

S&P повторно му додели висока бонитетна оценка »A« со стабилна среднорочна прогноза на Триглав. Агенцијата за кредитен рејтинг S&P Global Ratings (во натамошниот текст: S&P ) по редовниот годишен преглед...
0 0

4 типови на осигурување што му се потребни на секого

Иако не можеме да го спречиме неочекуваното, понекогаш можеме да добиеме заштита. Осигурувањето нè штити, и ги намалува нашите грижи при немили настани.  Постојат бројни опции за осигурување - можете...
0 0

Осигурувањето на дроновите пристигна во регионов

Во Службениот весник на БиХ излезе Правилник за беспилотни летала кој што ги опфаќа и дроновите. Според Правилникот изготвен од Дирекцијата за цивилно воздухопловство сопствениците на дронови ќе бидат регистрирани...
0 0

Црна Гора: GRAWE ќе го откупи мнозинскиот пакет на акции во компанијата за неживотно осигурување SWISS

Агенцијата за супервизија на осигурувањето во Црна Гора објави дека на 26ти Август, советот донел одлука за одобрвање на австриската група Austrian group GRAZER Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft да го откупи...