Ерата на Финтек

На 15-декември, во 18:00 часот Woman in Tech Macedonia организира панел дискусија за можностите и следните чекори во Финтек индустријата во Македонија. Регистрација на https://bit.ly/3g9p6sP
Машинско учење, големи податоци, вештачка интелегенција и блокчејн технологија се едни од жестоките теми на кои се говори и работи во светот на финансиите. Како натамошниот развој на технологијата ќе влијае на финансискиот свет? Кои бариери ќе бидат надминати со новиот закон за платен промет и каков напредок ќе се постигне во однос на дигиталните плаќања? Како може да се придонесе за развојот на финтек сцената во Македонија?
Учествувајте на еден од првите финтек настани во Македонија и добијте одговор на сите овие прашања 🙂
Кратки излагања на говорниците, секој со својата експертиза, проследни со панел дискусија ќе овозможи информирање за основите на дигиталната трансформација, со акцент на финансиската технологија.
Учествувајте на еден од првите финтек настани во Македонија и добијте одговор на сите овие прашања 🙂
Кратки излагања на говорниците, секој со својата експертиза, проследни со панел дискусија ќе овозможи информирање за основите на дигиталната трансформација, со акцент на финансиската технологија.
На 15-декември, во 18:00 часот ќе зборуваме со:
🔹 Маја Кадиевска Војновиќ – Финансиски експерт, поранешен вицегувернер на НБРСМ, предавач на Американ Колеџ Скопје
🔹 Димитар Трајановски – Специјалист за платни системи @ Клириншка Куќа КИБС
🔹 Мартина Наумовска – Директор на оддел за вештачка интелигенција @ ДатаМастерс
🔹 Ефтим Здравевски – Главен извршен директор @ Magix.AI
🔹 Игор Маџов – Програмски директор/ Инвестициски фацилитатор Западен Балкан @ Стартап Македонија/SwissEP
🔹Дејан Алексов – Адвокат @ Адвокатска канцеларија Алексов
Настанот е отворен за публика без познавања за финтекот, со основни и напредни познавања, за економисти, програмери, стартапи, микро фирми и сите ентузијасти за финансии и технологија ➡️ https://bit.ly/3g9p6sP

Датум

Дек 15 2020
Expired!

Време

18:00 - 20:00

Цена

бесплатно

Повеќе информации

Read More
Категорија
Read More

Нема повеќе SOS копче за вас, има Триглав SOS пакет за доброволно приватно здравствено осигурување. Прочитајте ги сите детали👇

No event found!

Триглав

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%