Bits of insurance - Your daily intake of insurance news

Последни објави

unnamed

ПроКредит Банка овозможи електронско отварање на орочен кредит!

ПроКредит Банка овозможи електронско отворање на орочен депозит директно преку нивното е-банкарство. Со оваа опција, клиентите имаат...
ljupco-nikolovski

Јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште

Logo-AVRM

АВРМ вработува

btc

Зголемени ризиците на пазарот со криптовалути

Osiguruvanje krediti

Која е поврзаноста на банките и осигурителните друштва со клиентите?

Криптовалути Повеќе...

Зголемени ризиците на пазарот со криптовалути

Најпопуларната криптовалута биткоин, но и останатите криптовалути во текот на 2018та година поминуваат низ значајна и континуирана ценовна корекција. Криптовалутите […]

Охајо ги претрка сите: Воведе плаќање данок со криптовалути

Блокчејн е технологија која со помош на криптографски методи овозможува децентрализирана организација на сервисите. Тоа подразбира дека ниту еден поединец, […]

Биткоинот бележи пад: Предвидување како ќе ја заврши годината

Пред извесен период ,,Bits of Insurance” пишувавме дека биткоинот дава знаци на живот со искачувањето над 8000 долари. Но, најголем […]

Вести од Македонија Повеќе...

ПроКредит Банка овозможи електронско отварање на орочен кредит!

ПроКредит Банка овозможи електронско отворање на орочен депозит директно преку нивното е-банкарство. Со оваа опција, клиентите имаат комплетна флексибилност, сигурност […]

Јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска објави јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост […]

Која е поврзаноста на банките и осигурителните друштва со клиентите?

Кредитното животно осигурувањето како сервис примарно овозможува управување со кредитниот ризик на осигуреникот. Тоа всушност претставува поврзување на банка и […]

Вести од регионот Повеќе...

Generali Osiguranje Srbija: прва Family Friendly компанија

Generali Osiguranje Srbijа е првата финансиска организација во Србија и во регионот која го доби сертификатот Family Friendly Enterprise. Сертификатот […]

Хрватски денови на осигурувањето во Опатија

Под високо покровителство на канцеларијата на Претседателот на Хрватска, во Опатија се одржаа петти по ред Хрватски денови на осигурувањето. […]

Нема пари од осигурување за Дарко Лазиќ!

Веќе неколку недели сме згрозени од несреќата која му се случи на Дарко Лазиќ! Во меѓувреме се појавија многу гласини […]

Светски трендови Повеќе...

Дигиталната трансформација во осигурувањето во 2018-та

Во последниве години напорите за дигитална трансформација почнаа да одат и надвор од доменот на IT индустријата. Дигиталната стратегија е […]

Швајцарија на референдум против осигурителното шпионирање

Помислата некој скришно да ве снима додека седите на балкон или во паркот сигурно е вознемирувачка. Замилете тој некој да […]

Автономни возила: дали е ова иднината?

Не само во САД, туку и во Германија внимателно се работи на изработка на автономни возила. Прашањето дали општеството е […]

Иновации Повеќе...

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема врата, но да го отфрлиме како неважно може да биде прерано.

Виртуелен асистент кој зборува и продава полиси

Eduardo Iglesias, CEO и со-основач на eColón, ќе зборува на Insurtech Connect 2018 за да го претстави новиот виртуелен асистент. […]

Insurtech – спој на осигурување и технологија

Што е “insurtech”? Insuretech означува употреба на технолошки иновации насочени кон создавање на спој помеѓу штедењето и ефикасноста на сегашниот […]

Анализи Повеќе...

Што кажува извештајот за движењата на осигурителниот пазар во Македонија за 2017 година?

Агенцијата за супервизија на осигурување, секоја година на јавноста преку своите анализи им ги доближува бројките на осигурителниот бизнис. Ова […]

EIOPA издаде извештај каде што ги детектира неуспесите и пропустите во осигурувањето

EIOPA- европското надзорно тело за осигурување и професионално пензиско осигурување, објави известај со наслов „Неуспеси и пропусти во осигурувањето: Преглед […]

Инвестициски фондови – остварени резултати

По првиот разговор со Јован Радановиќ од друштвото КБ Публикум Инвест АД Скопје ги начнавме нај базичните поими за Инвестициските […]

Вработување Повеќе...

АВРМ вработува

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, […]

Сакате да бидете дел од младиот тим на АМС: Пријавете се на огласот

Спортот и младите како потреба на секоја земја имаат доминантно место во интересите на земјите и имаат големо влијание во […]

САВА осигурување вработува

Сава осигурување а.д. Скопје отвора позиции за енергични, комуникативни лица кои се подготвени да научат нови вештини во професионална и […]

Интервјуа Повеќе...

Интервју со Вилма Учета Дузлевска, Главен извршен директор на Кроациа Oсигурување Живот

Дузлевска: На животното осигурување му требаат стимулации, не нови даночни оптоварувања.

Зоран Нарашанов од ВИНЕР – Виена иншуренс груп

Најчитаниот портал од областа на осигурувањето, xprimm.com објави интервју со Зоран Нарашанов – главниот извршен директор на Виннер – Виена […]

Марко Поповски: Халк банка разви поволни кредити со минимален влог и максимална финансиска заштита

Халк банка е брзорастечка компанија препознатлива по развојот на услугите во делот на дигиталните канали, решенија за финансирање на правни […]