април 2018 - Bits of insurance
sava-mk-mk

Сава осигурување со нова покупка

ERGO Group AG објави дека Сава осигурување ги превзеде нивните подружници во Хрватска. Претставниците на ERGO и Сава осигурување потпишале […] Повеќе »
Designed by Freepik

Дожд од метеори, среќа во несреќа

Знаете дека годината не ви се погодила доколку за Бадникова вечер здогледате дупка во хаубата а воедно и ви е […] Повеќе »
Designed by Freepik

Измама во животното осигурување

Чешките осигурителни компании во моментот се соочуваат со илјадници жалби од несреќни купувачи на полиси за животно осигурување. Потрошувачите се […] Повеќе »
Designed by Freepik

Административни задачи во Британија

Просечниот возрасен човек во Британија прави по 109 административни задачи секоја година според исражувањето објавено во Independent. Експертите добиле до […] Повеќе »

Вработените во осигурителниот сектор најскапи за работодавачите

Работодавачите во Македонија во 2016 година просечно годишно издвојувале по 398,242 денари  по вработен, соопшти Македонскиот државен завод за статистика. […] Повеќе »
Designed by Freepik

Автомобилското осигурување поевтинува

Во Британија автомобилското осигурување поевтинува по прв пат за три години, делумно благодарение на плановите за неприфаќање на повреди на […] Повеќе »
black_mirror

Осигурителните компании испишуваат сценарија од Black Mirror

Американската осигурителна компанија предизвика загриженост кај дел од своите корисници кога им испрати пакетче со изненадувања. Меѓу подароците уште поголемо […] Повеќе »
Billie dollar. money background

На повидок нова економска криза

По објавата на претседателот на САД Доналд Трамп за зголемување на царините од одбрани држави, се иницира трговска меѓународна војна, […] Повеќе »
aso-logo

СООПШТЕНИЕ: Новите термини за полагање стручен испит за вршење работи на застапување во осигурување и стручен испит за вршење на осигурително брокерски работи

Лицата кои се пријавиле за учество на обука и полагање на стручен испит за застапник во осигурување односно учество на обука и полагање […] Повеќе »
GRAWE&VGT

БиХ: Граве осигурување го купи VGT

GRAWE (Граве) осигурување Сараево успешно го спроведува процесот на спојување со VGT Visoko. Сите досегашни одговори за осигурување од VGT […] Повеќе »