мај 2018 - Bits of insurance
triglav osiguruvanje

43-ТО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ НА ЗАВАРОВАЛНИЦА ТРИГЛАВ

На 43-тото Собрание на акционери на Заваровалница Триглав, акционерите го поддржаа предлогот на Управата и Надзорниот одбор, дел од билансната […] Повеќе »
aso-logo

Публикација „Паметно управување со парите – водич за личните финансии“

Овој водич е наменет за пошироката јавност, со цел на едноставен начин да ѝ ги доближи основните концепти и поими […] Повеќе »
Sors-2018i

Состанок за осигурување и реосигурување во Сараево – SorS 2018

Најголем регионален состанок за осигрување ќе се одржи во Сараево, 30 мај 2018 – образование и обука, како клучна база […] Повеќе »
fondinovacii

Фонд за иновации: Побрзајте и аплицирајте

Фондот за иновации и технолошки развој на 28.04.2018 година објавува Јавен повик за поднесување на предлог проекти за финансиска поддршка преку следниве инструменти […] Повеќе »
MK_NBRM

НБРМ реализира еднодневна работилница за ФинТек

Народната банка на Република Македонија, со поддршка од Фондот за развој на Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ ДФ) реализира […] Повеќе »
живот

Совети пред склучувања на животно осигурување

Неколку совети кои ќе ви бидат од корист пред склучување на животно осигурување: 1.Барајте да Ви се остави доволно време […] Повеќе »
maxresdefault

Слушнете ја берзата со Sound of Markets – нова македонска платформа

Екипата од Bits of Insurance стапи во контакт со Игор Јовчевски, кој е основач на Sound of Markets а воедно […] Повеќе »
insurance

Хрватска: Осигурувањето е наследно

Во согласност со одредбите čl.961., Ал. 1 од Законот за облигациони односи на Хрватска, во случај на отуѓување на осигуреникот […] Повеќе »
kredit

Трета епоха во кредитирањето

Општеството почнува да се стреми до промена во една од најфундаменталните основи за тоа како го живееме нашиот живот: кредитен […] Повеќе »
vienna-insurance-group-logo-big

Виена Иншуренс Груп известува за подобрување на сите клучни бројки

Виена Иншуренс Груп известува за понатамошните подобрувања на сите клучни бројки во првиот квартал на 2018 година во споредба со […] Повеќе »