мај 2018 - Page 2 of 5 - Bits of insurance
ADRIATICSLOVENICA

KD Group ја продаде Adriatic Slovenica на Generali CEE

KD Group ја продаде осигурителната компанија Adriatic Slovenica за 245 милиони евра на Generali CEE, која е дел од италијанската […] Повеќе »
Designed by Freepik

Студија за пазарниот и кредитниот ризик

Европскиот надзорен орган за осигурување и професионално пензиско осигурување (EIOPA), на 22.5.2018 година, ја објави својата прва студија за моделирање […] Повеќе »
коњ

Осигурување на репродуктивниот материјал на коњите

Tркачките коњи дефинитивно не се шега. Во градoт Хонг Конг, хокеј клубот на Хонг Конг е домаќин на исклучително популарни […] Повеќе »
стари

Старите луѓе се најподложни на измами

Една студија спроведена од страна на Citizens Advice покажа дека 40{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} од луѓето на возраст над 65 години имаат осигурување […] Повеќе »
гранична полиција

Спречен нелегален влез во Mакедонија

Државјанин на Турција на педесет и осум години, се обиде да влезе во Македонија кај граничниот премин „Деве Баир“ , притоа […] Повеќе »
MK_NBRM

Анита Ангеловска – Бежовска гувернер на НБРМ

Анита Ангеловска Бежоска, новата гувернерка на Народна банка на Македонија, денеска во 9.30 часот даде свечена изјава пред претседателот на Собранието, […] Повеќе »
brokeri

Ќе останат ли брокерите во осигурувањето?

“Врската помеѓу осигуреникот и потрошувачот се менува, што значи улогата на посредниците може да стане нерелевантна” – според Џорџ Рајт […] Повеќе »
eurolink kulturata na dlanka

Бесплатна тура со Еуролинк осигурување

Еуролинк осигурување во рамките на платформата за Корпоративно општествена одговорност, „Еуролинк – Вашата врска со вистинските вредности“, веќе петта година […] Повеќе »
vanguard

Vangard се приклучува на Осигурителното тело

Vanguard, една од најголемите светски фонд компании, која е во експанзија на владата, почна да се залага за осигурителниот пазар […] Повеќе »
plomba

Уште еднa казна за осигурителните компании

Бугарската комисија за финансиски надзор издаде забрана за работа на подружницата на кипарската осигурителна компанија Олимпик. Со оваа забрана на […] Повеќе »