Доколку летувате во Црна Гора носете повеќе пари за лежалки - Bits of insurance

Доколку летувате во Црна Гора носете повеќе пари за лежалки

Иако закупците на плажи во Црна Гора треба да оставаат 50 проценти од плажата да биде слободен простор, ретко кој го почитува ова правило.

И оваа како и претходните години е иста, па иако сезоната тукушто започна, голем број на луѓе на црногорското приморје се пожалија, бидејќи закупците ги узурпирале плажите.

crna-gora-

На овој начин плажите стануваат недостапни за луѓето, па тие се приморани или да му платат на закупците или да го напуштат местото, пренесува ЦДМ.

Секако не заборавајте да извадите патничко осигурување, без кое нема да се осеќате сигурни во друга држава.

Сподели ја оваа објава

Коментари

%d bloggers like this: