јули 2018 - Bits of insurance

Дождот и градот годинава три пати ги дотолчуваше преспанските јаболка

Промената на климата и температурните разлики се најизразени во Преспанскиот регион. Тоа го покажуваат и временските непогоди, обилни врнежи од […] Повеќе »

Продадени 5,1{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} повеќе автомобили од лани

Во Европа продажбата на автомобили забележа раст од 5,1 процент на годишно ниво, најголем раст се забележан во Германија, Франција […] Повеќе »

SPARKASSE Bank вработува

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА АД СКОПЈЕ, дел од групацијата Steiermärkische Bank und Sparkassen AG од Австрија, како комерцијална банка на македонскиот […] Повеќе »
aso-logo

Колку македонците се осигуруваат од земјотрес?

Во четвртокот беше обележана 55 годишнина од земјотресот кој го разруши Скопје. Во редакцијата на Bits of insurance се запрашавме […] Повеќе »

Раст на блокчеин технологијата во осигурителниот сектор

Една од најголемите компании за анализа на потенцјали и промени на пазарите, ReportLinker, предвидува дека блокчеин технологијата на светско ниво […] Повеќе »
quiz

Наградна игра – Освој патничко осигурување од 10 дена!

[streamquiz id=”3″] Повеќе »

ProCredit Bank вработува

Нашиот однос со клиенти, партнери и вработени е правичен и отворен. Ги применуваме истите принципи и во нашиот процес на […] Повеќе »
Helpmark.me во Атина

Наша e-помош за Атина – helpmark.me

Дека не сме сите Миленковци покажуваат дечките од Systems for Entrprise кои ја сработија грчката верзија на Helpmark.me. Андроид апликацијата […] Повеќе »
инвестициски фондови

Економски крах во Македонија

Македонската економија во 2018 година се соочува со целосен дебакал. За тоа говори последниот извештај на Министерството за финансии за […] Повеќе »
венецуела

Инфлацијата во Венецуела продолжува да расте

Инфлациајта во Венецуела до крајот на годинава се очекува да достигне милион проценти според меѓународниот монетарен фонд. Печатењето на пари […] Повеќе »