септември 2018 - Bits of insurance

Google ќе ја поништи забраната за крипто-реклами во САД и Јапонија

Американскиот технолошки гигант Google треба да ја апдејтира својата рекламна политика во октомври, дозволувајќи им повторно на некои крипто-бизниси да […] Повеќе »

Северна Кореја “сè повеќе” користи крипто за да ги избегне санкциите од САД, тврдат експертите

Северна Кореја “се повеќе” користи криптовалути за да ги избегне санкциите наметнати од САД, според двајца експерти во Вашингтон, цитирани од весникот […] Повеќе »
Sava

Подигнување на свеста за безбедно однесување во сообраќајот и донација за граѓаните на Скопје

Како дел од активностите со кои треба да се подигнува свеста за безбедност во сообраќајот на Град Скопје му дониравме […] Повеќе »

AXA – завршено преземањето на XL групацијата

AXA, најголемата компанија за имотно и осигурување од одговорност на 12ти Септември најави дека е завршено преземањето на XL групацијата. […] Повеќе »

Кое животно осигурување е најдобро за вас?

Големиот дел од нас не се доволно запознаени со различните видови на животно осигурување. Да можеби ќе си кажеме, животно […] Повеќе »

Кој би поверувал: Банкарскиот систем во Македонија ,,ниже” добивки, а во САД загуби!?!

Според последните информации од македонската берза, најмноќните 4 македонски банки бележат сериозен раст на добивки веќе неколки години по ред. […] Повеќе »

VISA Zero – нова кредитна картичка од Стопанска банка

VISA Zero од Стопанска банка е првата кредитна картичка во Македонија со 0{575989f8a8091d4d5e8e3b0412d0c63422c45ccab7e79d73fb167804c66881e0} каматна стапка  – ЗАСЕКОГАШ! Максимален кредитен лимит на картичката е 50,000 […] Повеќе »

Колку знаат компаниите за вас?

Компаниите најчесто знаат и повеќе отколку што вие мислите, но дали го злоупотребуваат тоа? Одговорот е најчесто НЕ. Ветуваат дека […] Повеќе »

Семејството Ротшилд: Неофицијалниот ,,деспот на светот”

Семејството Ротшилд се загатка која не е решлива неколку векови односно од самиот почеток. Ова семејство беше едно од главните […] Повеќе »

РИЗИКО – Најдобрата форма на животно осигурување?

Сте ги пресметале ли Вашите финансиски одговорности? Дали некој финансиски зависи од Вас? Дали токму Вие сте главниот финансиски извор […] Повеќе »