ноември 2018 - Bits of insurance

Дали е возможно банкарство кое работи на гласовни способности?

Говорно активираното банкарство допрва треба да влезе на голема врата, но да го отфрлиме како неважно може да биде прерано. Повеќе »

Отпор кон предлогот на ММФ

За предлогот на ММФ околу пензиската реформа која е во најава, верувале или не, први се јавија пензионерите. За нив […] Повеќе »

Карлос Слим: Скромен милијардер, кој стартот го имаше во осигурителниот бизнис

Карлос Слим Елу (78) е најбогатиот човек во Мексико и еден од најбогатите луѓе на светот. Овој скромен милијардер, поседува […] Повеќе »

Деспотовски: Македонија ја зголеми поддршката за иновации за 12 пати

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски учествува на регионалната конференција „Innovation Talk 2018“ што се одржува […] Повеќе »

Калифорнија: Осигурителните компании ќе исплатат над 10 милијарди долари поради пожарите

Штетата од неодамнешните шумски пожари во Калифорнија, осигурителните компании ќе ги чини повеќе од 10 милијарди долари, процени германската фирма […] Повеќе »

Барањето за автентично толкување на член 14, став 3, точка 1 и 5 од Законот за данок на додадена вредност – директно влијание за подобрена бизнис клима

Поттикнати од потребата на компаниите од ИКТ секторот и услужните дејности, а со цел автентично толкување на член 14, став 3, […] Повеќе »

Агенцијата за млади и спорт – движечки фактор на младите и спортистите

Агенцијата за млади и спорт како главна институција која се грижи за развој на спортот и младите, прави сериозни чекори […] Повеќе »

Од лидер на пазарот до паѓање во провалија: Така заврши успешната приказна на најдобриот автомобилски менаџер Карлос Госн

Производителот на автомобилската индустрија, Нисан, се соочува со сериозни проблеми. Тоа е откако првиот човек на оваа компанија, Карлос Госн […] Повеќе »

Медицинска марихуана во њујоркшкото здравствено осигурување

Даночните обврзници од Њујорк наскоро ќе бидат задолжени да им помагаат на посиромашните сограѓани да набават медицинска марихуана. Ова е […] Повеќе »

Дополнителен шалтер за регистрација на системот е-ПДД

Општина Кисела Вода ги известува граѓаните дека во склоп на Општината, во барака број 4, Управата за јавни приходи отвори […] Повеќе »