Нема пари од осигурување за Дарко Лазиќ! - Bits of insurance

Нема пари од осигурување за Дарко Лазиќ!

Веќе неколку недели сме згрозени од несреќата која му се случи на Дарко Лазиќ! Во меѓувреме се појавија многу гласини и шпекулации околу тоа како се случило и која била причината. Едни го сожалуваат, други го осудуваат, но едно е јасно. Поради начинот на живот, осигурувањето нема да го исплати.darko

Сопругата бара исплата

Дарко и Ана кои се разведени, се согласија дека секој има свој живот и дека поради Лорена тие остануваат пријатели. Ана беше со Дарко во болница во секое време, но сега таму се неговите родители и неговата девојка Марина. Српските магазини ја открија позадината. Пари за осигурување. Ана пред неколку години уплатила животно осигурување за себе, Дарко и Лорена. Кога слушнале од куќата за осигурување што се случило со Дарко, тие ја контактирале и ја поканиле на состанок. Со оглед на фактот дека тие на медицинскиот извештај, во која е наведено дека нивото на алкохол во крвта од 1,39, а исто така се најдени и недозволени супстанции, тие и ‘рекле дека парите не може да се исплатат. Износот што требало да го добие Лазиќ бил околу 65.000 евра.

Должник на зеленашите

За неколку години во локалните медиуми шпекулира дека Дарко Лазиќ должи сериозна сума на зеленашите од Белград. Според најновите информации, сумата која ја должи  изнесува околу 400.000 евра, што значи дека и потенцијалните 65000евра кои би ги земал доколку се беше во ред, тешко дека ќе му завршеа работа. За тоа колку бил неодговорен, од извор близок до полицијата, Дарко Лазиќ, и покрај шест години возел без возачка дозвола, и во таа своја возачка кариера имал над 50 сообраќајни прекршоци, но ниту еднаш не одговарал.

Немал дури ни здравствена книшка

Дарко платил “Гранд” даноци и придонеси за две години, а потоа станал независен уметник. Тоа било околу две години пред да се забавува со Ана. Неколку години подоцна, таа дознала дека “Гранд” на Дарко, и самата не плаќа пари за здравство. Тоа беило во 2015 година и оттогаш Дарко нема повеќе платено пари за даноци и придонеси. Бидејќи болничките трошоци беа огромни, неговиот кум плати 4.000 евра на сметка на здравствено осигурување, што ги должи Лазиќ, па тој може да се третира бесплатно на КБЦ Земун.

Оваа сторија за мега ѕвездата е уште еден доказ дека осигурителните компании ги зимаат сите околности во предвид, и исплатите за осигурување ги вршат по строго пропишани услови.

Гане Ангелов

Сподели ја оваа објава

Коментари

%d bloggers like this: