декември 2018 - Bits of insurance
unnamed

ПроКредит Банка овозможи електронско отварање на орочен кредит!

ПроКредит Банка овозможи електронско отворање на орочен депозит директно преку нивното е-банкарство. Со оваа опција, клиентите имаат комплетна флексибилност, сигурност […] Повеќе »
ljupco-nikolovski

Јавен оглас за закуп на земјоделско земјиште

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство денеска објави јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост […] Повеќе »
Logo-AVRM

АВРМ вработува

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, […] Повеќе »
btc

Зголемени ризиците на пазарот со криптовалути

Најпопуларната криптовалута биткоин, но и останатите криптовалути во текот на 2018та година поминуваат низ значајна и континуирана ценовна корекција. Криптовалутите […] Повеќе »
Osiguruvanje krediti

Која е поврзаноста на банките и осигурителните друштва со клиентите?

Кредитното животно осигурувањето како сервис примарно овозможува управување со кредитниот ризик на осигуреникот. Тоа всушност претставува поврзување на банка и […] Повеќе »
OBSG_DIG_Format_480x303px

Зелена наградна игра на Охридска банка

Бидете дел од најзелената наградна игра на Охридска банка Сосиете Женерал. Направете 10 трансакции со дебитна и 5 транскакции со […] Повеќе »
inspection

Предлог Законот за инспекциски надзор има позитивни елементи, но бизнис заедницата очекува поголемо подобрување

Предлог Законот за инспекциски надзор кој е во постапка содржи позитивни одредби во делот на воспоставување на подобар систем на […] Повеќе »
digitalna-transormacija

Дигиталната трансформација во осигурувањето во 2018-та

Во последниве години напорите за дигитална трансформација почнаа да одат и надвор од доменот на IT индустријата. Дигиталната стратегија е […] Повеќе »
Velika Britanija Sad osiguruvanje slika

Победа на Велика Британија: Нов договор со САД во секторот осигурување

Канцеларијата на американското Министерство за финансии и канцеларијата за трговија на САД во вторникот објавија многу важна информација. Тие потенцираа […] Повеќе »
generali

Generali Osiguranje Srbija: прва Family Friendly компанија

Generali Osiguranje Srbijа е првата финансиска организација во Србија и во регионот која го доби сертификатот Family Friendly Enterprise. Сертификатот […] Повеќе »