Потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР - Bits of insurance

Потпишување договори за грантови за кофинансирање на ФИТР

Денеска, во Медија центарот на Владата ќе се одржи промоција на добитници и потпишување договори за доделување кофинансирани грантови за технолошка екстензија од првиот јавен повик на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР).despotovski

На промоцијата ќе се обрати Кочо Анѓушев – вицепремиерот задолжен за економски прашања, Марко Мантованели – директорот на Светска Банка за Македонија и Косово, Јован Деспотовски – директор на Фонд за иновации и технолошки развој, исто како и преставник на еден од добитниците на грант за кофинансирање.