декември 2018 - Page 2 of 10 - Bits of insurance

Wiener Osiguranje VIG најуспешна инвестиција во БиХ

Weiner Osiguranje VIG Бањалука на изборот организиран од Агенцијата за унапредување на странски инвестиции на БиХ доби признание за најуспешна […] Повеќе »

Сушата во источна Македонија ќе ги намали приносите на житните култури

Сушата во источна Македонија им ја задоцни есенската сеидба на житните култури. Претседателот на Асоцијацијата на земјоделци, Ефтим Шаклев вели […] Повеќе »

ЈАВЕН ПОВИК за користење на средства од ИПАРД Програмата

Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој врз основа на член 9 став 1 точка б од Законот […] Повеќе »

Направете приватно здравствено осигурување и не му ја мислите за ништо опасно

Здравственото осигурвање го имаат сите граѓани, независно дали се вработени или не тие се здравствено осигурани. Здравственото осигурување ги покрива […] Повеќе »

Две години весела математика

Поминаа две години откога ја зграбивме надежта за подобро утре. Тука пред се мислевме на владеење на правото и за […] Повеќе »

ФЗОМ вработува, отворени 7 работни места

Врз основа на член 35 од Закон за административни службеници („Службен весник на Република Македонија” бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/15, […] Повеќе »

Триглав осигурување Загреб и Сбербанк потпишаа договор за соработка

Триглав осигурување Загреб и Сбербанк потпишаа догоговор за соработка со кој на финансискиот пазар во Хрватска ќе нудат заеднички помодерни […] Повеќе »

Истекува рокот за барање за субвенции за ориз, градинарски и овошни култури и органско производство

Истекува рокот за аплицирање за добивање финансиска поддршка на производителите на ориз и оризова арпа, на произведени и предадени градинарски […] Повеќе »

По кои параметри се ценат компаниите за животно осигурување?

Секој има свој фаворит за најдобра и најсоодветна компанија за него за животно осигурување. Најчесто мислењето се темели на лично […] Повеќе »

Обамакер беше спас за оние со мали примања: Во Тексас, судот му пресуди, која е следна држава каде ќе падне

Законот за заштита на пациентите и достапна грижа кој е познат под кратенката ,,Обамакер”, е сојузен правен акт на Соединетите […] Повеќе »