јануари 2019 - Bits of insurance

Кроациа Осигурување – Живот со меѓународни сертификати

Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје е првата финансиска институција во Р. Македонија која поседува: Повеќе »

Нови параметри за пресметување придонеси

Просечна плата по работник во Р.Македонија, според податоците на Државниот завод за статистика објавени во Јануари 2019 година изнесува 36.017 […] Повеќе »

Комисијата за хартии од вредност го одобри издавањето на перпетуалнa обврзницa на УНИБанка во номинална вредност од 5.000.000 ЕУР

УНИБанка АД Скопје ја известува јавноста преку соопштение објавено на Македонска берза дека од страна на Комисијата за хартии од вредност, издадено […] Повеќе »

Комплетен водич за оданочување на земјоделците: Како да се плати данок на доход од продажба на сопствени земјоделски производи

Под доход од продажба на земјоделски производи се подразбираат доходот остварен од производство, доработка, преработка и пласман на сопствени земјоделски […] Повеќе »

Кардиф парите што ги плати за Сала ќе ги добие од осигурувањето!

Кардиф веќе го регистрирал Сала во ФИФА, па тој ќе мора да им ја исплати целата сума на пари на […] Повеќе »

Стопанска банка станува најголема продажна мрежа за осигурување

Во годината која Стопанска банка АД – Скопје го одбележува својот 75 годишен јубилеј започна банкоосигурување во соработка со Кроација […] Повеќе »

МАКЕДОНИЈА2025 организира панел дискусија за зајакнување на женското претприемништво според најдобрите канадски практики

Меѓународната невладина организација Македонија2025, на 31-ви јануари (четврток), организира панел-дискусија насловена „Жени-претприемачи и канадски експерти”: Менторство, развој и одржливост“, која […] Повеќе »

I-bank store наполни 5 години

I-bank store организира after work забава за 5години постоење, како благодарност за сите овие настани и за над 350.000 посетители. […] Повеќе »

Грешки и совети при склучување животно осигурување: Овие работи морате да ги знаете!!!

Осигурувањето на живот е вид осигурување кај кое престанокот или траењето на животот на едно или повеќе лица (осигурени) доведува […] Повеќе »

Сајбер закани: како да се заштитите?

Денешните „паметни“ телефони се многу помоќни од компјутерите користени од страна на NASA при слетувањето на Месечината. Меморијата од 2KB […] Повеќе »