Објавена првата листа на должници во 2019 година - Bits of insurance

Објавена првата листа на должници во 2019 година

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и повисок од 300.000 денари за правните лица.k15

Листата на должници на УЈП на следниот ЛИНК.

Сподели ја оваа објава

Коментари

%d bloggers like this: