Владата месецов ќе не задолжи со 11,3 милиони евра - Bits of insurance

Владата месецов ќе не задолжи со 11,3 милиони евра

Министерството за финансии закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра.zadolzuvanje-

Според податоците кои се официјални, се забележува пад во градежништвото и индустријата, а бизнис секторот е на самиот раб на опстанок. Долгот на државата енормно расте што може да резултира со пад на економски план.

Сподели ја оваа објава

Коментари

%d bloggers like this: