Комерцијална банка АД Скопје ја купува Тирана Банк - Bits of insurance

Комерцијална банка АД Скопје ја купува Тирана Банк

Одобрена е продажбата на  98,83 отсто од акциите во Тирана банка на албанската инвестициона група “Балфин” и македонската Комерцијална банка АД Скопје од страна на грчката Пиреа банка.

Оваа информација во јавноста се појави лани во август а сега се очекува трансакцијата од 57,3 милиони евра да ја одобри уште централната банка на Албанија, пред договорот за купопродажба да стапи во сила.

Прочитајте повеќе тука.

Сподели ја оваа објава

Коментари

%d bloggers like this: