Македонска берза го објави Месечниот билтен за јануари 2019 - Bits of insurance

Македонска берза го објави Месечниот билтен за јануари 2019

Според податоците кои ги објави Македонскта берза за периодот 01.01.-31.01.2019 година вкупниот промет изнесувал 489.310.274 денари и е намален во однос на декември 2018 за 24,63 отсто. mberza

Бројот на трансакции во ноември изнесувал 1.311.

Најтргувани акции на официјалниот пазар за првиот месец од годината се на Комерцијална банка, следи Алкалоид АД Скопје, а Макпетрол АД Скопје го зазема третото место.

Месечниот статистички билтен за јануари 2019 година можете да го погледнете тука.