март 2019 - Bits of insurance
Man is giving a car key to somebody

Дали автономните возила ќе донесат пораз за автомобилското осигурување?

Списокот на индустриите кои ќе бидат нарушени од автономните возила е прилично долг. Очекувано е една од нив да биде […] Повеќе »
ransomware-2320941_1920

Повеќе сајбер криминал, отколку сите други заедно

Во Македонија срамежливо се отвара дискусијата за сајбер осигурувањето. Илјадниците корисници кои што наседнаа на Wizzair бесплатните карти во слични […] Повеќе »
angel4.jpg

Што викате за 4 работни дена и кај нас?

Повеќе мали британски компании воведоа четиридневна работна недела за своите работници, како дел од сегашните идеи дека помалку работа може […] Повеќе »
13

Какви се всушност условите за работа во Осигурителните компании?

За осигурителниот сектор важи дека е сектор кој има двоцифрен процентуален раст скоро секоја година наназад, посебно делот на животно […] Повеќе »
38096342962_8af973b98c_z

Етиописката авионска несреќа погубна за Boeing

Boeing минатата недела мораше да ја приземји целата флота на 737 MAX 8 авиони. Ова се случи по фаталната авионска […] Повеќе »
Germanska Ekonomija

Рајот за Македонците постои: Се вика Германија!

Владата на СР Германија на седница донесе одлука за зголемување на работниот час за минимална исплата. Односно според соопштението испратено […] Повеќе »
Insurtech

E –трговијата во Македонија полека, но сигурно си го наоѓа своето место

Првиот термин „електронска“ се однесува на средството (медиумот) преку кој се извршува дејствието. Под овој термин може да се подразбира […] Повеќе »
Osiguruvanje zivotni Slika

Осигурајте си ги домашните миленици: Ако нападнат или каснат човек, казните се големи

Како во светот, така и во Македонија, се почесто семејствата се одлучуваат да имаат домашни миленици. Семејствата во кои се […] Повеќе »
42271822770_6d2a1d533f_z

Причини зошто осигурителите користат вештачка интелигенција

Појавата на вештачката интелигенција (AI) претставува квантен скок во врска со тоа како осигурувањето се продава и купува. Во исто […] Повеќе »
Volvo

Volvo ја ограничува брзината во новите возила

Шведскиот производител Volvo најави дека ја ограничува брзината во сите нови возила преку вграден уред, на 180 километри на час. […] Повеќе »