Значителен развој на финтек компаниите - Bits of insurance

Значителен развој на финтек компаниите

Финтек го доживува својот најсладок период. Додека поголемите финансиски институции се принудени да трошат повеќе за да ги исполнат регулаторните мандати, тие имаат помали буџети за финансирање на иновации кои се клучни за задоволување на очекувањата на клиентите.

Напредокот во самата технологија ја децентрализира индустријата за финансиски услуги од нејзините традиционални хабови и отвори сосема нови пазари, особено во Европа и Азија.

И покрај тоа што самите финтек компании ветуваат олеснување и иновација на финансиските интеракции на потрошувачите и партнер со големите финансиски институции за да го зголемат пристапот до нивните технологии и услуги, тие често немаат автоматизација во сопствените финансиски и сметководствени процеси кои даваат суштинска ефикасност и увид во нивниот бизнис, како и обемот за да се обезбеди одржлив раст.

Со усвојувањето на унифицирана платформа базирана на облак за финансиско управување, финтек компаниите можат да обезбедат исто ниво на ефикасност и иновации во сопствените деловни процеси што ги донесуваат во секторот за банкарство и финансиски услуги во целина.

 

Тамара Илиева