мај 2019 - Bits of insurance

Од утре стартува дигиталната царина

Дигиталниот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) стартува од ноќеска на полноќ. СОЦДАД е систем кој […] Повеќе »

Лаптоп полн со најопасните вируси продаден за над 1,3 милион долари

Лаптоп заразен со најопасните компјутерски вируси беше продаден на аукција во Њујорк за над 1,3 милион долари. Информацијата за продажбата […] Повеќе »
Фондови

Оптимизам за економски раст, инвестиции и понизок долг за три години

До 2022 економскиот раст да достигне пет отсто, бруто инвестиците да се зголемат за 6,1 отсто, буџетскиот дефицит да се […] Повеќе »

НИЛАЈ ОЗДЕН: Сајбер осигурување – клуч кон зајакнување на издржливоста

За време на 11-тата меѓународна конференција за осигурување, организирана од Осигурување Европа во Букурешт, Нилај Озден, управен директор, FINPRO лидер, […] Повеќе »

Манифестација „Иновативно претпријатие на годината 2019“

Манифестацијата „Иновативно претпријатие на годината 2019“, која има за цел да ги промовира и награди македонските претпријатија кои успешно лансирале […] Повеќе »

Осигурителните компании ќе придонесат кон одржлива Европа

Осигурителните компании можат да придонесат кон поодржлива Европа на повеќе начини: преку стратегии за управување, инвестирање и отуѓување и ко-инвестирање […] Повеќе »

Во Србија најмногу жалби за осигурување

Нашите соседи во првите три месеци од оваа година имаа највисоки жалби за осигурувањето на автомобили и осигурување од несреќи. […] Повеќе »

11 Фактори кои влијаат на стапките за осигурување на автомобили – Како да ги намалите трошоците

Кога купувате автомобилско осигурување, може да биде примамливо да ги намалите вашите стапки со избирање помали количини на покриеност или […] Повеќе »

Субвенциониран станбен кредит од државата по камата од 2,9%

Граѓаните отсега можат да аплицираат за новите и подобрени услови за субвенциониран станбен кредит. Со објава на законските измени во […] Повеќе »

ВИГ: Нето резултатот се подобри за 10,5% во првиот квартал

Во првиот квартал од 2019 година, Виена Иншуренс Груп (VIG) забележа раст од 2,9% во GWP, споредено со првиот квартал […] Повеќе »