мај 2019 - Page 3 of 5 - Bits of insurance

На ФЕИТ ќе се тестираат 5G технологиите

Македонски Телеком ќе инсталира 5G опрема и уреди за... Повеќе »

Бизнисот бара конкретни чекори од институциите за справување со сивата економија

Потребно е да почне постапката за доброволна регистрација во... Повеќе »

5G – процес во кој сајбербезбедноста е приоритет

Возбудата и нетрпеливоста за придобивките од 5G заземаат се... Повеќе »

Триглав осигурување со добри резултати во првиот квартал

Во првите три месеци од годинава Групацијата Триглав, која... Повеќе »

Интелигентни решенија за раст на финтек компаниите

Финтек го доживува својот најсладок период. Со тоа што... Повеќе »

Како да заштедите на осигурување?

Со оглед на тоа што се ви треба од... Повеќе »

Вредноста на биткоин достигна нов врв

Биткоин се искачи на највисоко ниво од септември, надминувајќи... Повеќе »

Има финансии за иновативни идеи, фирмите да научат да ги користат

Микро, малите и средните фирми имаат потенцијал за иновативни... Повеќе »

Македонска компанија меѓу 30 најиновативни технолошки компании во Југоисточна Европа

Македонската компанијата Elevate Global која работи на проекти поврзани со вештачка... Повеќе »

Воздухопловно-техничкиот кадар да се обучи за сајбер заканите

Потребна е специјализација на воздухопловно техничкиот кадар со што... Повеќе »