јули 2019 - Bits of insurance

Хакер провалил во бугарскиот даночен систем

Хакер провалил во најголемата даночна база на Бугарија и... Повеќе »

Реосигурување – кратка историја на индустријата тешка трилиони

Прв пат "реосигурување" се спомнува во Фиренца во... Повеќе »
Што значи реосигурување?

Што е реосигурување? Дали вашите осигурителни полиси се обезбедени?

Реосигурување е осигурување на осигурителните компании. Законски осигурителните компаниите... Повеќе »

Reinsurance Weekly: Индикации дека Wizz Air е хакиран – проверете дали вашите податоци се сигурни

 Reinsurance Weekly пренесе дека пред неколку часа по социјалните мрежи... Повеќе »

Не заборавајте да спакувате патничко осигурување!

Најверојатно веќе се пакувате за патувањето што со нетрпение... Повеќе »

Триглав советува: 10 работи што треба да направите пред да заминете на одмор

Сезоната на годишни одмори започна. За жал, додека сте... Повеќе »
осигурување

Историја на осигурувањето

Постојат три фази во развојот на осигурувањето. Зачетоците на... Повеќе »

Триглав советува: Дали се исплати прекин на животно осигурување?

Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу... Повеќе »

Нова жртва на сајбер криминал

Викендов уште една жртва на водечкиот криминал – нападнати... Повеќе »

VIG вклучени во VONIX индексот на одржливост

Виенската група за осигурување (VIG) повторно е вклучена во... Повеќе »