Осигурувањето за автомобили на Тесла сега е достапно - Bits of insurance

Осигурувањето за автомобили на Тесла сега е достапно

Тесла само што им го даде на своите најверни американски возачи осигурувањето што го бараа. После објавувањето во Азија и Австралија, производителот на електричните возила го воведе своето едноставно насловено „Тесла осигурување“ во Калифорнија. Возачите можат да ги намалат стапките на своите автомобили за дури 20 до 30 проценти во споредба со конвенционалните осигурителни компании бидејќи „Тесла најдобро ги знае своите возила“. Нема неочекувани такси и можете да ја откажете или менувате вашата политика во кој било момент.

Другите држави ќе имаат пристап „во иднина“, рече Тесла.

Автомобилскиот производител без сомнение се надева дека попустот ќе биде доволно примамлив (особено за луксузни модели како што е Model S) што ќе бидете задоволни со користење на нивните возила. 

 

Тамара Илиева