Halk insurance барa референт за прием во осигурување

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје е Друштво за неживотно осигурување кое се стреми кон брз развој и зголемено учество на пазарот на осигурување во Македонија. За тоа да се оствари Халк Осигурување има потреба од:

Референт за прием во осигурување во Генерална дирекција

 • Основни работни обврски

Референтот за прием во осигурување врши истражување на пазарот на осигурување, учествува во утврдувањето на ризици при прием во осигурување, учествува во изработка на Услови и Тарифи за осигурување како и промена на постоечките, изготвува понуди за осигурување  и врши посета на клиенти, дава поддршка и ја обучува агентската мрежа во однос на осигурувањето, врши анализи и предлага мерки за подобрување на техничките резултати, врши други активности за развој на осигурувањето во Друштвото.

 • Потребни квалификации и карактеристики:
 1. Универзитетска диплома;
 2. Најмалку 5 години работно искуство во осигурување;
 3. Добро познавање на деловната осигурителна политика во Р. Северна Македонија;
 4. Познавањето на англиски јазик е задолжително додека познавањето на турски и/или албански јазик ќе се смета за предност;
 5. Ориентираност кон клиенти;
 6. Одлични комуникациски вештини;
 7. Усогласеност со законската и интерна регулатива и почитување на рокови;
 8. Способност за тимска работа;
 9. Оринтираност кон критично размислување и решавање на проблеми.

Доколку сакате да станете дел од Halk Insurance, испратете CV и мотивационо писмо на: career@halkinsurance.com.mk, со назнака “Оглас за вработување на Референт за прием во осигурување”.

Со доставувањето на вашата апликација потврдувате дека прифаќате вашата апликација и лични податоци да бидат земени во предвид за идните потреби од нови вработувања на Друштвото. 

Напомена:  Само кандидатите што ќе влезат во потесниот круг ќе бидат повикани на интервју.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Осигурувањето во Европа низ бројки
Next post Дали вашиот ризик е реосигуран? Во компанија и со каков рејтинг?