АСО распиша литературен конкурс за ученици

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Тема и услови на конкурсот за учениците од основното образование

  • Учениците од основното образование, од 1 до 5 одделение може да испратат ликовна творба на зададена тема:

Ликовна творба –  “Осигурувањето како заштита на мојата иднина’’

  • Учениците од основното образование, од 6 до 9 одделение може да испратат литературна творба на зададена тема:

Литературна творба – ’’Полисата за осигурување е моја инвестиција’’

За избраните најдобри творби на учениците од основно образование ќе им бидат доделени вкупно 6 награди, и тоа:

  • 3 награди за најдобра ликовна творба ‒ цртеж/дигитален цртеж за учениците од 1 до 5 одделение;
  • 3 награди за најдобра литературна творба – песна за учениците од 6 до 9 одделение;

На учениците чиишто творби се наградени ќе им биде доделена парична награда во износ од 3.000,00 денари за најдобра литературна и ликовна творба, со депонирање на паричната награда во банка по нивен избор.

Тема и услови на конкурсот за учениците од средно образование

Учениците од средното образование може да учествуваат на конкурсот со испраќање на литературна творба ‒ расказ/есеј на зададена тема: 

Животот е полн со изненадувања, осигурувањето е моја финансиска безбедност и заштита “

За избраните најдобри творби на учениците од средното образование ќе им бидат доделени вкупно 3 награди за најдобар расказ/есеј. На учениците чиишто творби се наградени, ќе им биде доделена парична награда во износ од 6.000,00 денари со депонирање на паричната награда во банка по нивен избор.

Целосниот конкурс и условите за аплицирање можете да ги погледнете на следниот линк. 

Запознајте се подетално со осигурувањето!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post АСО со препорака – да не се распределува дивиденда
Next post Нов иновативен производ од Триглав – Мој миленик