Триглав Осигурување Живот со нов производ – Колективно ризико осигурување

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Триглав осигурување Живот АД Скопје почнувајќи од 01.01.2021 година во своето портфолио на производи започна со продажба на производот Колективно ризико осигурување.

Производот е наменет за Компании кои сакаат своите вработени да ги заштитат од ризиците на секојдневието и да ги осигуруваа. Освен за вработените, осигурувањето може да се склучи и за членови на нивните семејства. Придобивка на овој производ е важноста на осигурувањето и при настанување на штетен настан како последица на новата болест.

олисата е со рок на важност од минимум една година и истиот се продолжува за секоја наредна година.

„Како Компанија која динамично ги следи промените и потребите на пазарот, креиравме производ кој е наменет за заштита на секој вработен, во секоја компанија, а меѓу другите карактеристики, има социјална компонента на одговорност на секој работодавач кон своите вработени и членовите на нивните семејства. Ризикот кој го покрива неретко е на врвот на штетни настани во доменот на незадолжителните осигурувања, токму затоа верувам дека ќе биде нашироко прифатен. Триглав Осигурување Живот и понатаму останува верен партнер на македонските граѓани при индивидуално животно осигурување а со овој производ верувам дека ќе се доближиме и до секој работодавач, обезбедувајќи достапен и корисен производ “ – кусо изјави Вилма Учета Дузлевска, Извршен Директор на Триглав осигурување Живот АД Скопје.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Allianz со неочекувано добри резултати за 2020та година
Next post VIG со стартап фонд