Автор, Author at Bits of insurance

Се зголемува заинтересираноста за застапник во осигурувањето: АСО информира дека се пополнети местата за мартовската обука

Застапник во осигурувањето или попознат како агент за осигурување претставува лице кое врз основа на работен однос или друг договорен […] Повеќе »

Не одминува уште еден гигант!

Германскиот автомобилски гигант Фолксваген одлучил да изгради нова фабрика во Србија. Како што пишуваат српските медиуми најголемиот светски производител на автомобили се одлучил за Србија во конкуренција на Бугарија, Романија, Турција и Македонија. Повеќе »

Просечната старост на возилата е 18 години

Македонија има стар возен парк со просечна старост на возилата од 18 години. Половина од регистрираните возила користат дизел гориво, […] Повеќе »

Резултатите ветуваат: Објавен извештајот за Q4 во осигурителниот сектор

Како и секој квартал, така и овој, последниот четврт (4) квартал од 2018 година, Националното биро за осигурување ги објави […] Повеќе »

Немаме 8 евра за пломба, ама 800 евра за телефон има!

Граѓаните бегаат од осигурување како ѓавол од крстот, а поединци отворено велат дека не им е грижа што ќе се […] Повеќе »

Осигурителни институции и посредници во осигурување

Осигурителните активности ги вршат осигурителни институции и посредници во осигурување. Осигурителните институции вршат склучување и извршување договори за осигурување за […] Повеќе »

Осигурување од автомобилска одговорност: Никогаш не бегајте од местото, ако удрите со вашата кола во друга кола-Еве зошто!!!

Осигурувањето од автомобилска одговорност се прави неопходно пред да се вклучите со возилото во сообраќај. Овој вид осигурување е задолжителен […] Повеќе »

ССМ предлага зголемување на минималната плата

Сојузот на синдикати на Македонија смета дека има простор да се зголеми минималната плата која во моментов изнесува 12.165 денари. […] Повеќе »

АД ЕЛЕМ продаде вишоци електрична енергија за 429.763 евра

АД Електрани на Македонија соопшти дека продаде 9.600 мегаватчасови вишок електрична енергија за 429.763 евра. Продадената електричната енергија е за […] Повеќе »

Тевдовски: Имплементиравме најмногу препораки на ЕК за економски реформи

Министерот за финансии Драган Тевдовски, кој во Љубљана учествува на конференцијата „Кон подобрени структурни реформи и фискални рамки“, истакна дека […] Повеќе »