Автор, Author at Bits of insurance

Фондот за пензиско и инвалидско осигурување не одговара на претставките

Веќе три недели семејството на Бане Најдовски од Ајватовци... Повеќе »

„Кроациа Осигурување – Живот“ истрча најбрзо за двоцифрен раст на животното осигурување

„Кроациа осигурување – Живот“ во првото полугодие од годинава... Повеќе »

Generali е најдобрата осигурителна компанија според Форбс, сега присутна и во Македонија

Престижната италијанска групација „Генерали“ која од неодамна е присутна... Повеќе »

Конференција за технолошки иновации во осигурителниот сектор

Напредокот во осигурителната технологија може да донесе профит и... Повеќе »

Младите претприемачи и стартап компании влегуваат во осигурителната индустрија

Дигитализација на европскиот извештај за пријава на штета, онлајн... Повеќе »

ДАЛИ ИМАТЕ ДОВОЛНО ПОЗНАВАЊЕ ЗА ДЕЈСТВУВАЊЕ ПРИ ПОЖАР?

Пожарите можат да бидат огромна опасност за вас и... Повеќе »

Агенцијата за супервизија на осигурување, домаќин на Регионален настан на осигурителни супервизори

Агенцијата за супервизија на осигурување по вторпат е домаќин... Повеќе »

InsurHack Skopje – хакатон посветен на осигурителната индустрија

InsurHack Skopje е хакатон посветен на осигурителната индустрија, а... Повеќе »

Осигурувањето во ерата на автономни автомобили

Осигурителната индустрија развива нови начини за проценка на ризик... Повеќе »

Работа од дома – безбедносна закана за компанијата

Голем дел од сопствениците на мали бизниси изјавуваат дека... Повеќе »