0 0

VIG со стартап фонд

Viena Insurance Group купи удел во фондот за стартапи IST Cube. Досега доминантни сопственици на фондот беа Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) и Австриската банка за развој и Аустриа Виртшафтссервис. IST...
0 0

Allianz со неочекувано добри резултати за 2020та година

Гигантот за осигурување Allianz постигна одлични финансиски резултати. Во новата година, осигурителната група очекува да ги надмине резултатите од пред пандемијата. Оперативната добивка во 2020та на групата е падната за...
0 0

Астрономски пад на продажбата на нови автомобили во ЕУ

Бројките на новорегистрирани автомобили е скоро преполовен во Хрватска ( на 25.151) според податоците од здружението на произведувачи ACEA. Во првите осум месеци во годината во 26 земји членки на...
0 0

Како се судат во Русија сообраќајните незгоди со смртни последици?

На 8 јуни 2020 година во Москва, се случи тешка сообраќајна незгода со смртни последици по вина на великиот руски актер Михаил Ефремов. Ефремов, управувајќи „џип гранд чероки“, изгубил контрола...