Анализи Archives - Bits of insurance
ASO

Што кажува извештајот за движењата на осигурителниот пазар во Македонија за 2017 година?

Агенцијата за супервизија на осигурување, секоја година на јавноста преку своите анализи им ги доближува бројките на осигурителниот бизнис. Ова […] Повеќе »
eiopa_logo

EIOPA издаде извештај каде што ги детектира неуспесите и пропустите во осигурувањето

EIOPA- европското надзорно тело за осигурување и професионално пензиско осигурување, објави известај со наслов „Неуспеси и пропусти во осигурувањето: Преглед […] Повеќе »
инвестициски фондови

Инвестициски фондови – остварени резултати

По првиот разговор со Јован Радановиќ од друштвото КБ Публикум Инвест АД Скопје ги начнавме нај базичните поими за Инвестициските […] Повеќе »
Allianz

Студија од Алианс за ризикот од природните непогоди

  Можете да ја прочитате и студија за пазарниот и кредитниот ризик. Повеќе »
Designed by Freepik

Административни задачи во Британија

Просечниот возрасен човек во Британија прави по 109 административни задачи секоја година според исражувањето објавено во Independent. Експертите добиле до […] Повеќе »
pari-123

Вработените во осигурителниот сектор најскапи за работодавачите

Работодавачите во Македонија во 2016 година просечно годишно издвојувале по 398,242 денари  по вработен, соопшти Македонскиот државен завод за статистика. […] Повеќе »
wallet-2292428_640

Каков тип на инвестициски фонд е за Вас?

Доколку прочитавте какви типови на инвестициски фондови постојат, може да се прашувате, кој фонд би бил најсоодветен за Вас. При одлуката, треба […] Повеќе »
signature-3113182_640

Стратегија за зачувување на постоечките корисници

Една од приоритетните дејности на било кој бизнис е ретенцијата на постоечките корисници. Според извештајот на Frederick Reichheld of Bain […] Повеќе »