Вести од Македонија Archives - Bits of insurance
coins-948603_960_720

Осигурување Македонија со пониска дивиденда за 2018 година

Македонската осигурителна компанија “Осигурување Македонија” – Vienna Insurance Group (VIG) во вторникот рече дека ќе дистрибуира бруто дивиденда од 62 […] Повеќе »
plaushnik-1391215_960_720

Нови насоки за осигурувањето во охридскиот регион од УНЕСКО

Општината Охрид на чело со в.д. градоначалникот Константин Георгиевски на 3ти март реши да ја одземе дозволата за градба на […] Повеќе »
odmor2

Ако тргнувате на пат, осигурајте го вашиот дом од кражба и разбојништво

Во полн ек е сезоната на годишните одмори, периодот во годината кога повеќето се подготвуваат за заслужената оддишка од талогот […] Повеќе »
Osiguruvanje Tipovi

Неколку важни работи при склучување полиса за животно осигурување

Осигурувањето на живот е вид осигурување кај кое престанокот или траењето на животот на едно или повеќе лица (осигурени) доведува […] Повеќе »
Osiguruvanje sportisti (1)

Дилемата дали да се осигурате ако сте спортист: Не размислувајте, веднаш направете полиса!!!

Спортистите кои целиот свој живот го посветуваат на тренирање и натпреварување, се подложни на голем ризик. Односно една повреда во […] Повеќе »
13

Какви се всушност условите за работа во Осигурителните компании?

За осигурителниот сектор важи дека е сектор кој има двоцифрен процентуален раст скоро секоја година наназад, посебно делот на животно […] Повеќе »
Insurtech

E –трговијата во Македонија полека, но сигурно си го наоѓа своето место

Првиот термин „електронска“ се однесува на средството (медиумот) преку кој се извршува дејствието. Под овој термин може да се подразбира […] Повеќе »
Osiguruvanje zivotni Slika

Осигурајте си ги домашните миленици: Ако нападнат или каснат човек, казните се големи

Како во светот, така и во Македонија, се почесто семејствата се одлучуваат да имаат домашни миленици. Семејствата во кои се […] Повеќе »
osiguruvanje

Осигурувањето на домот неопходна инвестиција за мирен сон

Инвестирањето во домот е важен чекор, којшто подразбира постојана посветеност и секако одговорност. Сепак, инвестирањето не застанува во моментот кога […] Повеќе »
tevdovski-konferenci-a

Тевдовски: Наскоро ќе стартува платформата за отворен трезор

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, беше говорник на настан во организација на Светска банка и Корејскиот национален фонд (КТФ) на […] Повеќе »