Осигурување Archives - Bits of insurance
insurance-539659_960_720

Дали ни се потребни осигурителните компании?

За успех во бизнисот или општо во животот, секој мора да ја разбере важноста на осигурителните компании. Тие му даваат […] Повеќе »
Triglav

Триглав осигурување со добри резултати во првиот квартал

Во првите три месеци од годинава Групацијата Триглав, која работи и на македонскиот пазар,  фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана […] Повеќе »
dollar-exchange-rate-544949_960_720

Интелигентни решенија за раст на финтек компаниите

Финтек го доживува својот најсладок период. Со тоа што поголемите финансиски институции се принудени да трошат повеќе за да ги […] Повеќе »
photo-1518458028785-8fbcd101ebb9

Како да заштедите на осигурување?

Со оглед на тоа што се ви треба од осигурителните компании – здравствено осигурување, осигурување на дом, осигурување на живот, […] Повеќе »
steering-wheel-801994_960_720

Дали на секој возач му треба автомобилско осигурување или само на секој автомобил?

Прво треба да го осигурате секое возило што го поседувате. Законот бара возилото да биде осигурано пред да може да […] Повеќе »
Volvo

Зошто постарите автомобили обично имаат поевтино осигурување од поновите автомобили?

Видот на автомобилот што го возите дефинитивно ќе има ефект врз тоа колку плаќате за осигурување. Според потпретседателот на AIA […] Повеќе »
american-3577500_960_720

Зошто ви е потребо животно осигурување?

Животното осигурување не е забавна тема за разговор и дефинитивно не е процес во кој некој ужива. Сепак, слично како […] Повеќе »
zasteda

Како овој агент за осигурување доби 20.000 повици за неговиот роденден?

Роденденската шега на 61-годишниот агент за осигурување излезе од контрола откако човекот добил околу 20.000 телефонски повици и илјадници пораки […] Повеќе »
handcuffs-2102488_960_720

Син ја прогласи својата мајка мртва за да земе 3,7 милиони долари од осигурителните компании

Мајка и син во Сингапур се обвинети за лажна смрт, со цел да се направи измама на осигурителни компании. Абрахам […] Повеќе »
tesla-1738969_960_720

Елон Маск открива планови за осигурителен производ на Тесла

За коосновачот и извршниот директор на Тесла, Елон Маск периодов беше навистина тежок. Тесла се соочи со неочекувана нето загуба […] Повеќе »