0 0

Осигурувањето на дроновите пристигна во регионов

Во Службениот весник на БиХ излезе Правилник за беспилотни летала кој што ги опфаќа и дроновите. Според Правилникот изготвен од Дирекцијата за цивилно воздухопловство сопствениците на дронови ќе бидат регистрирани...
0 0

Црна Гора: GRAWE ќе го откупи мнозинскиот пакет на акции во компанијата за неживотно осигурување SWISS

Агенцијата за супервизија на осигурувањето во Црна Гора објави дека на 26ти Август, советот донел одлука за одобрвање на австриската група Austrian group GRAZER Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft да го откупи...
0 0

Андреј Андољшек нов претседател на Надзорниот одбор на Заваровалница Триглав

Најголемата осигурителна компанија во Македонија - Триглав осигурување е во комплетна сопственост на словенската Заваровалница Триглав. На 18ти август Заваровалница Триглав имаше промена на раководните позиции во надзорниот одбор. Со...