Светски трендови Archives - Bits of insurance
notre-dame-2789907_960_720

Која е пречката во осигурување на значајни обележја како Нотр Дам?

Реконструкцијата на Нотр Дам, 800-годишната париска катедрала која беше уништена од пожар минатата недела, ќе чини милијарди долари, бидејќи архитектите, […] Повеќе »
stockholm-1824368_960_720

Биткоинот стана национална валута на Шведска

Група хакери влегоа на Твитер профилот на владејачката партија на Шведска и го прогласија биткоинот за национална валута на земјата, […] Повеќе »
climate-change-2254711_960_720

Глобалното затоплување – штета од историски износи за осигурителната индустрија

Климатските промени стануваат се поскапи, според една нова студија од Swiss Re, друштво за реосигурување со седиште надвор од Швајцарија. […] Повеќе »
notre-dame-3840613_960_720

Нотр Дам нема никаква осигурителна полиса

По катастрофалниот пожар на Нотр Дам во понеделникот, едно од поголемите прашања беше каков вид на осигурителна полиса би можела […] Повеќе »
blur-1853262_960_720

Значителен развој на финтек компаниите

Финтек го доживува својот најсладок период. Додека поголемите финансиски институции се принудени да трошат повеќе за да ги исполнат регулаторните […] Повеќе »
office-2717014_960_720

Алан – стартапот кој собра инвестиции од 40 милиони евра

Алан е првата дигитална здравствена осигурителна компанија во Европа. Тие го револуционизираат здравственото осигурување преку фокусирање на корисничкото искуство со […] Повеќе »
technology-785742_960_720

Дали технолошката револуција во осигурителната индустрија ќе ги остави луѓето без работа?

Се верува дека вештачката интелигенција ќе биде водител во трансформирањето на осигурителната индустрија. Во минатото воведувањето на машините и софтверот […] Повеќе »
car-1149997_960_720

Апликациите за безбедно возење – закана за приватноста

Бидејќи автмобилските осигурителни компании донесуваат одлуки за тоа колку да им наплаќаат на корисниците, многумина од нив собираат информации за […] Повеќе »
blockchain-3750157_960_720

Осигурениците не можат да ја избегнат блокчеин технологијата

Осигурениците треба да размислуваат за блокчеин технологијата и виртуелните валути како биткоин и како да им пристапат на овие ризични […] Повеќе »
office-3295556_960_720

Инвестициите во InsurTech екслодираа

Интелегентни четки за заби кои што го следат здравјето на клиентите и врз основа на тоа ја градат цената на […] Повеќе »