Вести од регионот Archives - Bits of insurance
unicreditsociete

УниКредит и Сосиете Женерал формираат банкарски гигант од светски размери!?

Извршниот директор на најголемата италијанска банка УниКредит, Жан-Пјер Мустиер, размислува за меѓународно проширување преку спојувања и превземања на локални банки […] Повеќе »
croacija

Кроациа Осигурување се повлекува од намерата за купување на Централ Осигурување и Центар за Тестирање во БиХ!

Најголемата  и најстарата Хрватска  компанија за осигурување Кроација Осигурување, негираше дека ќе купи еднократни акции во Централ Осигурување и Тестирачккиот […] Повеќе »
tirana2

Комерцијална банка АД Скопје ја купува Тирана Банк

Одобрена е продажбата на  98,83 отсто од акциите во Тирана банка на албанската инвестициона група “Балфин” и македонската Комерцијална банка АД […] Повеќе »
bih

БиХ: се очекува пораст на сајбер-криминалот

На подрачјето на федерацијата БиХ во 2017 година откриени и пријавени се вкупно 60 случаи поврзани со високо-технолошкиот криминал. Од […] Повеќе »
wiener

Wiener Osiguranje VIG најуспешна инвестиција во БиХ

Weiner Osiguranje VIG Бањалука на изборот организиран од Агенцијата за унапредување на странски инвестиции на БиХ доби признание за најуспешна […] Повеќе »
rakuvanje

Триглав осигурување Загреб и Сбербанк потпишаа договор за соработка

Триглав осигурување Загреб и Сбербанк потпишаа догоговор за соработка со кој на финансискиот пазар во Хрватска ќе нудат заеднички помодерни […] Повеќе »
srbija

Србија: Задолжително осигурување од повреда на работа

Министерот за работа, вработување, ветерански и социјални работи на Србија, Зоран Ѓорѓевиќ, формираше три работни групи. Меѓу нив е работната […] Повеќе »
generali

Generali Osiguranje Srbija: прва Family Friendly компанија

Generali Osiguranje Srbijа е првата финансиска организација во Србија и во регионот која го доби сертификатот Family Friendly Enterprise. Сертификатот […] Повеќе »
opatija

Хрватски денови на осигурувањето во Опатија

Под високо покровителство на канцеларијата на Претседателот на Хрватска, во Опатија се одржаа петти по ред Хрватски денови на осигурувањето. […] Повеќе »
darko

Нема пари од осигурување за Дарко Лазиќ!

Веќе неколку недели сме згрозени од несреќата која му се случи на Дарко Лазиќ! Во меѓувреме се појавија многу гласини […] Повеќе »