0 0

Црна Гора: GRAWE ќе го откупи мнозинскиот пакет на акции во компанијата за неживотно осигурување SWISS

Агенцијата за супервизија на осигурувањето во Црна Гора објави дека на 26ти Август, советот донел одлука за одобрвање на австриската група Austrian group GRAZER Wechselseitige Versicherung Aktiengesellschaft да го откупи...
0 0

АСО сака да ги дефинира со подзаконски акт софтверските решенија во осигурувањето

Aгенцијата за супервизија на осигурување и осигурителните друштва, на 16ти септември оддржаа работна средба во Стопанската Комора. Целта на средбата е предлог содржината на подзаконскиот акт  – Правилник за минималните...
0 0

Астрономски пад на продажбата на нови автомобили во ЕУ

Бројките на новорегистрирани автомобили е скоро преполовен во Хрватска ( на 25.151) според податоците од здружението на произведувачи ACEA. Во првите осум месеци во годината во 26 земји членки на...
0 0

Како се судат во Русија сообраќајните незгоди со смртни последици?

На 8 јуни 2020 година во Москва, се случи тешка сообраќајна незгода со смртни последици по вина на великиот руски актер Михаил Ефремов. Ефремов, управувајќи „џип гранд чероки“, изгубил контрола...
0 0

Депозитите од Еуростандард ќе се исплаќаат од следната недела

Исплатата на депозитите во Еуростандард банка ќе започне во текот на следната недела истакнуваат од Фондот за осигурување на депозити. Ова е позитивна вест за многуте граѓани и компании кои...
0 0

Она кога македонец ќе заборави да си подигне два и пол милиони евра

Еуростандард банка стана број 12 во списокот на затворени банки и штедилници од осамостојувањето на Македонија. Вкупната обврска на Фондот за осигурување на депозити за обесштетување од претходните единаесет пропаднати...
0 0

Сабјеросигурување: Во 2021ва повеќе ќе се исплати да се биде хакер отколку дилер

Како што светот забрзано се дигитализира така сајбер заканите стануваат се понескротлив ѕвер. Во 2021ва повеќе ќе се исплати да се биде хакер отколку дилер. Тогаш се очекува сумата на...
0 0

Дали вашиот ризик е реосигуран? Во компанија и со каков рејтинг?

Реосигурувањето претставува осигурување на осигурителната компанија. Законски осигурителните компаниите мораат да имаат покритие за ризиците кои што ги преземаат. Осигурителните компании во текот на годината пред да зпочнат со деловно...
0 0

Halk insurance барa референт за прием во осигурување

ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје е Друштво за неживотно осигурување кое се стреми кон брз развој и зголемено учество на пазарот на осигурување во Македонија. За тоа да се оствари Халк Осигурување...
0 0

Осигурувањето во Европа низ бројки

Insurance Europe секоја година публикува статистики за своите членки. Тоа претставува аосицијација на супервизорите на осигурувањето низ Европа. Ова се последните статистики за осигурувањето во Европа: Европа е втор континент...